Slakt & Rökning

Vi ser idag att rökningen utvecklats från en ren konserveringsmetod till en tillagningsmetod för att tillgodose vår smak.

Bradley Smoker ger dig otroligt stora möjligheter att pröva en mängd olika produkter på ett mycket enkelt sätt.

Tänk dig en fest i glada vänners lag där du bjuder på egentillagade rökta produkter. Kanske har du själv fångat fisk eller har tillgång till viltkött eller varför inte pröva räkor, svamp, grönsaker, korv m m. Detta tillsammans med en kall öl eller ett gott vin. Dina gäster kommer att göra "vågen".

Rökskåp

Bradely Smoker Original 4

Manuell rökgenerator med 4 galler.
Beställning Lev.tid ca 2-3 veckor

NYHET ! Finns nu även med 6 galler 5.600 kr

4.250 kr

Bradley Smoker Realtree Camo 4

NYHET !
Manuell rökgenerator med 4 galler.
Beställning Lev.tid ca 2-3 veckor

Finns även med 6 galler 5.825 kr

4.750 kr

Bradley Smoker Digital 4

Digital rökgenerator med 4 galler.
Beställning Lev.tid ca 2-3 veckor

5.850 kr

Bradley Smoker Digital 6

Digital rökgenerator med 6 galler.
Beställning Lev.tid ca 2-3 veckor

6.995 kr

Bradley Smoker Adapter

Rökgenerator med adapter för den som bygger egen rök.

2.595 kr (Lagervara)

Rökbriketter

Bradley Rökbriketter

Nyckeln till framgång för Bradley Smoker är de smaksatta rökbriketterna. För att tillverka briketterna har spån av lövträd av exakt mängd pressats samman och bundits ihop med kontrollerat tryck till rätt densitet. Smaken på röken beror på vilket träslag som använts i rökbriketten.

Al och Lönn ger en rik och distinkt smak som vanligen används med skaldjur, skinka och bacon.
Hickory och Mesquite har starkare och väldigt distinkta smaker och används vanligen för att röka nöt och fläsk såsom fläskstek (fläskbog) och oxbringa.
Äpple och Körsbär ger en sötare, mildare röksmak och används vanligtvis till fågel och viltkött.

Bradleyröken bränner en rökbrikett var tjugonde minut och producerar en ren röksmak. Efter att varje brikett har bränts färdigt, puttas den försiktigt ner från elementet av nästa brikett och faller ner och släcks i en skål med vatten. Den här cykeln fortsätter så länge som rökgeneratorn är laddad med briketter.

48 st - 225 kr
120 st - 465 kr

Övriga tillbehör

DVD

Från Bradley Smokers början. Wade Bradley med vänner monterar Bradley Smoker Original och testar den genom att tillaga härlig rökt mat. Filmad i Kanada och lika inspirerande idag som den någonsin varit!

169 kr

Alf Andersson - Så röker du kött och fisk

En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska. Inbunden bok (96 sidor)

225 kr

Vacuumpackare

Foodsaver Vacuumpåse

No 3202 32 st påsar á 4 liter 199 kr
No 4802 48 st påsar á 1 liter 199 kr

199 kr

Foodsaver Vacuumrulle

No 2002 2 st rullar 20cm x 3.2m 179 kr
No 2802 2 st rullar 28cm x 2.75m 179 kr

179 kr