Slakt & Rökning

Vi ser idag att rökningen utvecklats från en ren konserveringsmetod till en tillagningsmetod för att tillgodose vår smak.

Elektriska rökskåp ger dig otroligt stora möjligheter att pröva en mängd olika produkter på ett mycket enkelt sätt.

Tänk dig en fest i glada vänners lag där du bjuder på egentillagade rökta produkter. Kanske har du själv fångat fisk eller har tillgång till viltkött eller varför inte pröva räkor, svamp, grönsaker, skinka, korv m m. Detta tillsammans med en kall öl eller ett gott vin. Dina gäster kommer att göra "vågen".

Rökskåp

Finnvacum Elektriska rökskåp

Finnvacums elektriska rökskåp är det perfekta valet för både nybörjaren och proffset, du kommer att uppnå tävlingsmässiga resultat.

Ladda skåpet med produkter du ska röka, fyll på med vatten och flis, anslut strömkabeln, ställ in den digitala kontrollpanelen, så sköter skåpet jobbet!
Ett tips är att använda en digital termometer i t ex köttet du röker för att veta när det är perfekt rökt.

Specifikationer: Effekt 650 W. Temperatur 38 - 135 °C. Timer 0–24 timmar. Galler 4 st 370 x 330 mm. Dimensioner (LxBxH) 400 x 430 x 810 mm. Vikt 21 kg. Spänning 220-240 V. Garanti 1 år.

Ett skåp som visat sig fungera utan problem! Har en värmeslinga i stället för patron.
Du fyller på med extra flis från utsidan utan att öppna dörren.

OBS! Förvara alltid rökskåpet på ett torrt ställe som ett garage eller förråd efter användning.
Utsätt aldrig den elektriska röken för regn, snö eller vatten.
En defekt kontrollpanel eller liknande orsakat av detta täcks inte av den medföljande fabriksgarantin.

Pris: 4.825 kr

Finnvacum rökflis 500 g

Med Finnvacums rökflis tillför du en utsökt arom till din mat.
Varje typ av rökflis kommer med sin egna specifika smak.
Förpackning á 500 gram.

Rökflisen kan användas med kolgrillar, gasolgrillar och elektriska rökskåp.

Finns i smakerna:
Hickory - Bok - Ek - Al - Äpple - Körsbär - Whiskey/Ek.

Pris: 99 kr

Bradley Smoker Adapter

Rökgenerator med adapter för den som bygger egen rök.

2.195 kr (Lagervara)

Rökbriketter

Bradley Rökbriketter

Nyckeln till framgång för Bradley Smoker är de smaksatta rökbriketterna. För att tillverka briketterna har spån av lövträd av exakt mängd pressats samman och bundits ihop med kontrollerat tryck till rätt densitet. Smaken på röken beror på vilket träslag som använts i rökbriketten.

Al och Lönn ger en rik och distinkt smak som vanligen används med skaldjur, skinka och bacon.
Hickory och Mesquite har starkare och väldigt distinkta smaker och används vanligen för att röka nöt och fläsk såsom fläskstek (fläskbog) och oxbringa.
Äpple och Körsbär ger en sötare, mildare röksmak och används vanligtvis till fågel och viltkött.

Bradleyröken bränner en rökbrikett var tjugonde minut och producerar en ren röksmak. Efter att varje brikett har bränts färdigt, puttas den försiktigt ner från elementet av nästa brikett och faller ner och släcks i en skål med vatten. Den här cykeln fortsätter så länge som rökgeneratorn är laddad med briketter.

48 st - 244 kr
120 st - 525 kr

Övriga tillbehör

DVD

Från Bradley Smokers början. Wade Bradley med vänner monterar Bradley Smoker Original och testar den genom att tillaga härlig rökt mat. Filmad i Kanada och lika inspirerande idag som den någonsin varit!

169 kr

Alf Andersson - Så röker du kött och fisk

En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska. Inbunden bok (96 sidor)

225 kr

Vacuumpackare

Vakuummaskin Brecom VR-200 Plus

Semiprofessionell vakuumförpackare i borstat rostfritt stål.
Detta är en vakuummaskin för dig som vill ha en professionell vakuummaskin till ett överkomligt pris.
Vakuummaskin med stor kapacitet. Förlänger hållbarheten för kött, fisk etc med 3 till 5 gånger.
• Med två värmeremsor
• Justerbar hastighet för vakuum/värmelist
• Tätningens bredd 31 cm
• Dubbel tätningslist
• Dubbel vakuumpump
• Reglering av vakuumtryck och värme på tätningslist
• Automatisk och manuell sug
• Digital visning av sug och tätning
• Manuell låsning

3.450 kr

Finnvacum räfflade vakuum-påsar & -rulle

Ändå sedan starten 1965 har Finnvacum haft en egen produktion av vakuum-påsar i egen fabrik, Helsingfors. Årligen produceras 25-30 miljoner påsar.

Påsar:
Storlek 25x35 cm. 50 st. 169 kr
Storlek 30x40 cm. 50 st. 239 kr

Rulle:
Storlek 20 cm x 6 m. 2 st/förpackning 142 kr
Storlek 28 cm x 6 m. 2 st/förpackning 189 kr

fr. 142 kr

Foodsaver Vacuumpåse

No 3202 32 st påsar á 4 liter 199 kr
No 4802 48 st påsar á 1 liter 199 kr

199 kr

Foodsaver Vacuumrulle

No 2002 2 st rullar 20cm x 3.2m 179 kr
No 2802 2 st rullar 28cm x 2.75m 179 kr

179 kr